مسئول مهاجرت ورزشکاران دولت و وزیر ورزش هستند، آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد!؟

به گزارش مجله سرگرمی، حسن رحیمی گفت: آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد! بعد بگویند که مدالش ارزش دارد. در حالی که این سختی ها کم کم موجب می گردد ورزشکار با اولین پیشنهاد راهی خارج از کشور گردد.

مسئول مهاجرت ورزشکاران دولت و وزیر ورزش هستند، آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد!؟

گروه ورزشی خبرنگاران، در سال 1398 موجی از مهاجرت ورزشکاران براه افتاد که البته پیش از این هم در تقویم تاریخی ورزش کشور شاهدش بودیم ولی هرگز به اندازه ای نبود که در سال 1398 شاهدش بودیم. ورزشکارانی که رفتند و پس از استقرار در کشورهای مقصد دلایل این جدایی را بازگو نموده و حتی بعضی آنها را پنهان کردند.

حسن رحیمی دارنده مدال طلای قهرمانی دنیا در 2013 بوداپست در گفت و گو با دانشجو، درباره اتفاقات مهم اجتماعی و ورزشی در سالی که گذشت حرف زد.

متن این پرسش و پاسخ در ادامه می آید:

* سال 1398 را چطور سپری کردید؟

- سال تلخ و عجیبی بود! از ابتدای سال که بلایای طبیعی و بارندگی های سیل آسا را در فارس و مناطق مختلف کشور داشتیم. بعد هم مسایل دیگر تا این اواخر که دوباره در سیستان و بلوچستان سیل آمد و حالا هم که کرونا ویروس همه را درگیر خودش نموده است. در مجموع اتفاقات جالبی در سال گذشته رخ نداد.

* شما هم که در بخشی از این اتفاقات در سیستان سهم بسزایی در جمع آوری و توزیع یاری های مردمی داشتید؟

- دوست ندارم در این باره حرفی بزنم.

* چرا!؟ اتفاقا این می تواند فرهنگ سازی کند؟

- بله! قبول دارم. البته مردم ما اینقدر خودشان در این مسایل به هم یاری می نمایند که نیازی به شرح کاری که من کردم نیست. ما از سوی مجموعه ای به نام خادمین امام علی (ع) یاری هایی را برای مردم سیستان جمع آوری می کردیم و به آنجا می بردیم و بین مردم محروم در مناطق سیل زده توزیع می کردیم. امیدوارم مسئولان در این موارد پیش از مردم پیشقدم شوند چون مسئولیت اصلی با آنهاست.

* در همین سال 1398 موجی از مهاجرت بین ورزشکاران ایجاد شد و تعداد زیادی از آنها راهی خارج از کشور شدند. شما که در همه سطوح دنیای، آسیایی و المپیک همراه کاروان های ورزشی ایران بوده اید دلیل این اتفاق را چه می دانید؟

- طبیعی است که این به دلیل کم و کاستی هایی است که در ورزش وجود دارد.

* از نظر تجهیزات ورزشی؟

- نه! ای کاش فقط این بود! اینکه کسی به قهرمانان ملی و المپیکی توجهی نمی نماید. نگاهی که در این سطح به ورزشکاران می گردد اصلا نگاه حرفه ای و قهرمانی نیست. آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد! بعد بگویند که مدالش ارزش دارد. در حالی که این سختی ها کم کم موجب می گردد ورزشکار با اولین پیشنهاد راهی خارج از کشور گردد. وگرنه کدام ایرانی میهن پرستی را پیدا می کنید حاضر باشد در ایران قد بکشد و رشد کند بعد برود مدال و افتخارش را برای یک کشور دیگر بیاورد؟ این اصلا با عقل جور در نمی آید.

* مسئول مستقیم این اتفاق کیست؟

- قطعا مسئول مستقیمش مسئولان ورزش و در رأس آنها وزیر ورزش است. یک ورزشکار جوانی، سلامتی و بهترین روزهای عمرش را صرف ساعتها تمرین سخت و کارهای طاقت فرسا می نماید که بهترین مدال المپیک یا دنیا را برای کشورش بدست بیاورد. بعد همان مسئولانی که در اردو به ورزشکار قول سکه و پاداش می دادند پس از قهرمان شدن دیگر سروکله شان پیدا نمی گردد. ورزشکاری که می بیند از تمرین و ورزش زندگی اش تأمین نمی گردد قید ایران را می زند و راهی کشوری می گردد که قدر کارش را بدانند.

* یعنی در ایران قدر این زحمات را نمی دانند؟

- نه! قبلا هم از این قبیل مهاجرت ها داشتیم ولی در سال 98 خیلی عیان تر شد.

* پیشنهادی برای جلوگیری از شدت دریافت دوباره این اتفاق دارید؟

- ما بارها پیشنهادات مان را داده ایم. چیز پیچیده ای نیست. دو دو تا می گردد چهارتا! وقتی یک ورزشکار و قهرمان زندگی اش تأمین باشد همه هم و غمش را روی ورزش می گذارد و به جای یک سال، 10 سال مدال آور اول دنیا می گردد. ولی وقتی یک سال می آید زندگی اش را می گذارد و می بیند خبری از حمایت و توجه نیست سال دوم هم ناامید نگردد در سال سوم قید همه چیز را می زند. وقتی می بیند اگر فردا بخواهد ازدواج کند یک خانه ندارد دیگر هرگز نمی تواند با آن انرژی و انگیزه قبلی که تصورش را داشت ادامه دهد.

* چرا چنین دیدگاهی به ورزش و ورزشکاران وجود ندارد؟

- چون کسی از جنس ورزش در رأس امور نیست. ورزش ایران همه اش شده سیاسی کاری و طبیعی است که این هم ثمره اش گردد. تا دیروز موج مهاجرت نخبه های علمی را داشتیم الان ورزش هم به آن اضافه شده است. می دانید یک جودوکار چقدر باید رژیم های سخت بگیرد؟ همان رژیم ها باعث می گردد یک جودوکار 25 ساله 35 ساله یا بیشتر به نظر بیاید. کسی اینها را نمی فهمد!

چون توجه به ورزشکاران هم تبعیضی است. یک فوتبالیست درجه چندم که در لیگ برتر به زور بازی می نماید سالی دو میلیارد درآمد صافی دارد ولی قهرمان تکواند یا کشتی و جودو خودش را می کشد و قهرمان دنیا با المپیک می گردد 40 میلیون تومان پاداش به او می دهند که امروز پول یک پراید هم نمی گردد! یک والیبالیست میلیاردی درآمد دارد ولی یک قهرمان کاراته باید چشمش به جایزه 30 میلیون تومانی فدراسیونش باشد که اگر قهرمان قاره آسیا شد دریافت کند! تازه اگر از آن مالیات کسر نگردد! چطور در چنین فضایی می توانید اتحاد بین ورزشکاران را متصور باشید!

* چه کسی باید این اتحاد را ایجاد کند؟

- رییس! وزیر! کسی که در رأس همه امور نشسته است. بارها دیده ایم تیم ملی جودو در قهرمانی دنیا مسابقه داشته ولی تلویزیون در همان ساعت مسابقه 10 سال پیش بارسلونا را نشان می داده است! با این سطح از توجه انگیزه چه می گردد؟ خواسته و ناخواسته روح ورزشکار را می کُشند! این در حالی است که ورزشکاری که می تواند تا المپیک برود و مدال بیاورد باید خانه داشته باشد. درآمد مادام العمر داشته باشد و حتی بعد از مرگش آن را به خانواده اش پرداخت نمایند تا بدون دغدغه فقط مدال بیاورد. ولی کسی به این موضوعات مهم و حیاتی توجهی نمی نماید.

* حرف باقی مانده؟

- دعا می کنم با پشت سر گذاشتن سال کهنه همه بدی ها، غمها، تلخی ها و اتفاقات ناگواری که تجربه شان کردیم را پشت سر بگذاریم و روزهای خوشی پیش روی مان قرار بگیرند. سال نو را به همه تبریک می گویم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 78235

به "مسئول مهاجرت ورزشکاران دولت و وزیر ورزش هستند، آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد!؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسئول مهاجرت ورزشکاران دولت و وزیر ورزش هستند، آقایان دوست دارند قهرمان حتما کارگری کند یا در نانوایی نان بپزد!؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید